Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Ribolla Gialla Extra Dry

Komentarze

Reguta di Anselmi Giuseppe e Luigi Ribolla Gialla Extra Dry

Powodów, by sięgnąć tego lata po najnowszy numer Fermentu jest co najmniej tyle, ile stron (188). Jednym z nich jest relacja Macieja Świetlika z pionowej degustacji Ribolli Joški Gravnera, którą kilka tygodni temu poprowadziła w Warszawie Mateja Gravner, córka winiarza. Takie perełki jak to właśnie, pięknie starzejące się wino, albo Ribolla Radikona, sprawiły, że ta mało znana niegdyś odmiana z Friuli zyskała miano kultowej. Jeśli do tej pory nie trafiła jeszcze pod strzechy, to przede wszystkim ze względu na dość wysoką cenę (wina z Friuli w ogóle nie należą do najtańszych). Nic dziwnego, że do tej pory praktycznie nie pojawiała się w dyskontach a jeśli już się pojawia, tak jak teraz, to w mało dyskontowej cenie.

Mowa o ribolli w modnej wersji musującej od Reguta di Anselmi Giuseppe e Luigi, dużego producenta z Friuli, która od jakiegoś czasu jest w ofercie WinnicaLidla.pl, a ostatnio pojawiła się na półkach sklepowych. Częstuje swojską, środkowoeuropejską mieszanką nut jabłka, mirabelki i lipy. Krągła, ładnie zrównoważona, „jedzie” nie tylko na cukrze jak większość supermarketowych musiaków extra dry, ale ma trochę treści i zalążek charakteru. Fajna, choć mogłaby kosztować dwie dychy mniej (49,99 zł). ♥♥♥

Wino do kupienia w sklepach Lidla i na WinnicaLidla.pl.

Źródło wina: zakup własny autora

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • Gdy kupowałem za połowę ceny, było smaczniejsze. Oczywiście subiektywnie.

    • Bel Mondo

      Nawet za -20% jest dużo lepsze ;-)