Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Amoreira da Torre Reserva 2006

Komentarze
Alentejano Reserva Quinta da Amoreira da Torre 2006
Dobrze wychowany mocarz.

Quinta da Amoreira da Torre Vinho Regional Alentejano Reserva 2006

Niedawno polecałem Wam pyszne tanie Zebro. Dziś pora na coś poważniejszego od importera Portugalski ŚwiatQuinta da Amoreira da Torre Reserva 2006 to mocarne wino z Alentejo, regionu nazywanego często przyczółkiem Nowego Świata w Europie. Faktycznie, tutejsze wina czerwone, gęste od owocu, czarne jak noc, niemal słodkie w smaku, w dodatku z charakterystyczną nutą mentolowo-eukaliptusową, mogą się skojarzyć z argentyńskim Malbekiem czy Shirazem z Australii. W Alentejo jest sporo win przesadzonych, z 15% alkoholu. Ale też niemało ciekawych, które swoje muskuły umieją przykryć dobrze skrojonym garniturem.
Amoreira da Torre należy do tej drugiej grupy. Mocny cynamonowo-mentolowy miks aż kipi od owocu, ale nie jest przesłodzony – zachował zaskakująco dużo świeżości. Posmak suszonych pomidorów intryguje goryczką i długością. Wszystkiego dużo, ale niczego za dużo, a cena jak na takiego mocarza przyjazna – 69 zł. Do kupienia w sklepie internetowym Portugalski Świat, na stoisku Smaki Portugalii na warszawskim Biobazarze (w sobotę), w Winnym Garażu pod Warszawą, Whisky & Wine Place w stolicy, Solvinie w Cieszynie oraz Vinarinie w Częstochowie

Źródło wina: nadesłane do degustacji przez importera.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.