Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Ferment Show 2022: zespół sommelierski nr 2

Komentarze

Do Ferment Show 2022 – Somm & Chef Dinner pozostały już tylko 3 dni. Czas na przedstawienie kolejnego zespołu sommelierskiego, który zadba o serwis i będzie rywalizował o głosy publiczności.  

Reprezentacja Krakowa

Zespołem numer 2 kierować będzie Jakub Filipek, head sommelier krakowskiej restauracji Albertina. Jak sam mówi o sobie, jest ambitnym leniem, towarzyskim introwertykiem i cynikiem z romantyczną duszą. Profesjonalista i perfekcjonista w pracy, z dystansem do rzeczywistości i dużymi pokładami czarnego humoru. Dobra książka, sztanga albo rękawice bokserskie pomagają mu czasami uciec na chwilę ze świata wina i gastronomii. 

W skład zespołu krakowskiego wejdą także:

Aleksandra Harabasz – sommelierka w restauracji Bottiglieria 1881 w Krakowie. Po pracy lubi dobry film, który rozkłada na czynniki pierwsze nie gorzej niż wino, a w przerwie od wina sięga po negroni. Czas wolny spędza aktywnie, na rowerze lub na siłowni, nie zapominając także o odwiedzeniu nowo otwartej restauracji. 

Natalia Białoń – sommelierka w restauracji Garden w Krakowie. Z gastronomią związana jest od 10 lat, pasja do wina pojawiła się 6 lat temu. Od tej pory stawia na ciągłe poszerzanie swojej wiedzy. Praca z ludźmi sprawia jej olbrzymią przyjemność, a każdy serwis przynosi nowe wyzwania i satysfakcję. Otacza się wspaniałymi, ambitnymi przyjaciółmi, którzy motywują ją do działania. Prywatnie miłośniczka tatuaży, których, jak mówi, ma już sporo ale wciąż za mało. Czas wolny spędza w towarzystwie swoich kotów.

Dawid Gorzkowski – sommelier w restauracji Folga w Krakowie. Winem interesuje się od pięciu lat, stopniowo pogłębiając swoją wiedzę i wciąż na nowo zdając sobie sprawę z ogromu tego, czego jeszcze nie wie. Praca sommeliera pozwala mu rozchodzić pokłady energii generowanej przez ADHD. Może próbować doskonałych win, ale i tak najwięcej przyjemności sprawia mu dzielenie się swoim entuzjazmem z gośćmi restauracji. W wolnym czasie interesuje się sztuką i szeroko pojętą rozrywką.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.