Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Ferment Show 2022: zespół sommelierski nr 1

Komentarze

Już 5 listopada w Hotelu Bristol odbędzie się Ferment Show 2022 – Somm & Chef Dinner, najbardziej prestiżowe wydarzenie winiarskie w tym roku.

Reprezentanci Poznania. © Archiwum prywatne.

Za menu degustacyjne odpowiadać będzie szef restauracji Bristol MarconiMichał Tkaczyk. Najlepszy serwis zapewnią czołowe polskie sommelierki i sommelierzy, tradycyjnie podzieleni na zespoły.

Dziś przedstawiamy pierwszy z nich, któremu przewodzić będzie Adam Tomczak z Mielżyński Wine Spirits Specialities w Poznaniu, mistrz Polski sommelierów z zeszłego roku.

W skład jego zespołu wejdą także:

Kaja Piątkowska – studentka kierunku intermedia na Uniwersytecie Artystycznym im. Magdaleny Abakanowicz w Poznaniu. Rozpoczęła swoją przygodę z winem w 2020 roku. Zdobyła certyfikat WSET na poziomie 2. Na co dzień pracuje w Mielżyński Wine Spirits Specialities w Poznaniu i wspiera Stowarzyszenie Sommelierów Polskich jako członkini Komisji Organizacyjnej, w której pełni rolę koordynatorki grafiki.

Marcin Piwko – kierownik zmiany w Mielżyński Wine Spirits Specialities w Poznaniu. Absolwent WSET (poziom 2 i 3). Ukończył kurs barmana pierwszego stopnia. Oprócz wina interesuje się kuchnią azjatycką, mocnymi alkoholami, podróżami i jazdą na rowerze.

Wincenty Mikołajczyk – sommelier w Mielżyński Wine Spirits Specialities w Poznaniu. Prowadzi też własny winiarski koncept Wine With Winz. Kiedy nie pije wina, nagrywa muzykę, gra w koszykówkę lub w szachy. Mam słabość do włoskiej kuchni i dobrego filmu.

Zobaczcie relacje z poprzednich edycji.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.