Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Winicjatywa Live: Prosecco, Tokaj i połączenia kulinarne

Komentarze

Już dziś zapraszamy na drugą odsłonę Winicjatywa Live. Na wszystkich chętnych czekają arcyciekawe tematy spotkań: Prosecco, Tokaj i łączenie wina z jedzeniem.

W Winicjatywa Live chcemy pokazać, że wiedza o winie nie jest zarezerwowana dla nielicznych. Początkujący winomani znajdą tu odpowiedzi na pytania, których dotąd nie mieli okazji zadać. Bywalcy kursów i degustacji przekonają się zaś, że powrót do elementarza skrywa wiele niespodzianek.

Zapraszamy na trzy dzisiejsze spotkania:

Niech żyje prosecco!, czwartek, 30 kwietnia, godz 19:00

Skąd wzięła się zawrotna kariera słynnych włoskich bąbelków, jak wybrać te najciekawsze i na co zwracać uwagę przy zakupie? Dowiedz się więcej o najmodniejszym musiaku XXI wieku! Spotkanie poprowadzi Tomasz Prange-Barczyński, redaktor naczelny Fermentu. Kup bilet.

Najnowsze trendy w Tokaju, czwartek, 30 kwietnia, godz 20:00

Najsłynniejszy region Węgier ciągle się zmienia. Pojawiają się kolejni utalentowani producenci, na znaczeniu zyskują kolejne siedliska, pojawiają się nowe style. Na co warto dziś zwrócić uwagę w tokajskim mikrokosmosie? Jak znaleźć najciekawsze perełki, o których słyszeli jeszcze nieliczni? Na te wszystkie pytania odpowie Maciej Nowicki, redaktor Fermentu i Winicjatywy. Kup bilet.

Wino i jedzenie – po co i jak łączyć?, 30 kwietnia, godz 21:00

Czy naprawdę do ciemnego mięsa pasuje tylko czerwone wino, a do ryb – białe? Czy warto łączyć wino z deserami albo kuchnią wegetariańską? Co to znaczy „wino gastronomiczne” i jak wybrać te, przy których smak potrawy wzniesie się na nowy, nieznany poziom? Na te wszystkie pytania odpowie Sławomir Sochaj, redaktor Fermentu i Winicjatywy. Kup bilet

Spotkania będą trwały ok. 40 min. Mają charakter interaktywny. Zachęcamy do zaopatrzenia się na czas kursu w kieliszek wina, najlepiej związanego z tematem spotkania.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.