Winicjatywa Live: Wino i jedzenie – po co i jak łączyć?
Winicjatywa Live
Startuje nowy projekt Winicjatywa Live! Zapraszamy na spotkania online z redaktorami Winicjatywy i Fermentu.
W Winicjatywa Live pokażemy, że wiedza o winie nie jest zarezerwowana dla nielicznych. Początkujący winomani znajdą tu odpowiedzi na pytania, których dotąd nie mieli okazji zadać. Bywalcy kursów i degustacji przekonają się, że powrót do elementarza skrywa wiele niespodzianek.
Zapraszamy na pierwsze spotkania jeszcze w kwietniu!
Wino i jedzenie – po co i jak łączyć?
Czy naprawdę do ciemnego mięsa pasuje tylko czerwone wino, a do ryb – białe? Czy warto łączyć wino z deserami albo kuchnią wegetariańską? Co to znaczy „wino gastronomiczne” i jak wybrać te, przy których smak potrawy wzniesie się na nowy, nieznany poziom? Na te wszystkie pytania odpowie Sławomir Sochaj, redaktor Fermentu i Winicjatywy.
Pozostałe spotkania online
Niech żyje prosecco!, 30 kwietnia, 19:00 – prowadzi Tomasz Prange-Barczyński
Najnowsze trendy w Tokaju, 30 kwietnia 20:00 – prowadzi Maciej Nowicki
Czas trwania spotkania: ok. 40 min. Spotkania mają charakter interaktywny. Zachęcamy do zaopatrzenia się na czas kursu w kieliszek wina, najlepiej związanego z tematem spotkania.
Koszt uczestnictwa: 20 zł
Zapraszam – Sławomir Sochaj
Bilet wstępu: 20 zł.
Rezerwacja biletu jest jednoznaczna z akceptacją regulaminu. Zgodnie z art. 38 pkt. 12 ustawy z dnia 30 maja 2014 roku o Prawach Konsumenta (Dz.U. 2014 r. poz. 827), Użytkownikowi nie przysługuje prawo do odstąpienia od umowy w trybie art. 27 ww. ustawy – zakupione bilety nie podlegają zwrotowi.
Wszystkie bilety wyprzedane – brak wolnych miejsc
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?