Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

La Gioiosa Ribolla Gialla Brut

Komentarze

La Gioiosa Ribolla Gialla Brut

Nowość w Biedronce – musiak robiony metodą charmata z friulijskiej odmiany ribolla gialla. Pierwsze bąble z tego szczepu powstały relatywnie niedawno – w 1987 roku – ale w ostatnich dekadach ribolla ugruntowała swoją renomę świetnej bazy dla win musujących. Tu dostajemy interpretację La Gioiosy, etatowego dostawcy niezłych, marketowych prosecco.

Jak na brut wrażenie słodyczy jest zaskakująco wyraźne. Winna jest temu przede wszystkim nieco ospała kwasowość. Aromat wygrany jest na nutach jabłka, gruszki, miodu i lipy. Utrzymane w mocno owocowym stylu, z fajną pienistością i wyraźną goryczką. Za 19,99 zł nie zaszkodzi spróbować, ale nie jest to hit na miarę poprzedników. ♥♥♡

Źródło wina: zakup własny autora.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • Uważam wraz ze znajomymi Italiani, że La Gioiosa robi zupelnie dobre prosecco, zwłaszcza Valdobbiadene. A w Spritzu sprawdza się wręcz wzorcowo.