Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Ferment Show 2022: zespół sommelierski nr 3

Komentarze

Ferment Show 2022 – Somm & Chef Dinner już jutro! Po ekipie poznańskiej i krakowskiej przedstawiamy ostatni – warszawski – zespół sommelierski.

Reprezentacja Warszawy

Przewodzi mu Wojciech Starzycki, posiadacz tytułu Sommeliera Profesjonalnego Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz Zwycięzca III Międzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów. W branży winiarskiej pracuje od 2016 roku. Karierę rozpoczął w Kieliszkach na Próżnej. Kolejne lata pracy w branży wzbudziły w nim chęć dzielenia się wiedzą z innymi miłośnikami wina. Razem z żoną, Ewą Starzycką, stworzył blog i projekt szkoleniowy Winokąt. Uwielbia odkrywać nowe wina, a butelki do których wraca, pochodzą przede wszystkim z RPA i Francji. Interesuje się muzyką, żeglarstwem oraz wszystkim, co związane z kulturą gastronomiczną.

Pozostali członkowie zespołu:

Adam Michalski – absolwent WSET 3. Wiele lat związany z gastronomią warszawską. Do 2019 sommelier w Nowina wine&bar. Obecnie pracuje w Vini e Affini oraz WineCorner. Miłośnik win hiszpańskich, w szczególności Prioratu.

Aleksandra Jeż – miłośniczka szampana i wszelakich „bąbelków”. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. W Kieliszkach na Próżnej w Warszawie. Dyplomowana sommelierka Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Obecnie mieszka we Wrocławiu, gdzie pracuje jako manager Restauracji Tarasowej przy Hali Stulecia.

Jan Knąber – Certified Sommelier w Court of Master Sommeliers oraz absolwent WSET 3. Na co dzień spotkać go można w warszawskim Kontakt wino&bistro. W swojej pracy uwielbia kontakt z gośćmi i możliwość nieustającego zaskakiwania ich winem. Uważa się za szczęśliwca, bo realizuje zawodowo swoją pasję. Każdą chwile wolnego czasu spędza z nosem w książkach lub nad fiszkami, ewentualnie na degustacjach. Swoje upodobanie do wina lubi urozmaicać podróżami, odkrywaniem nowych smaków i jazzem.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.