Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Ferment Show 2018 – Najlepsze wina czerwone roku 2018

Po raz pierwszy – Ferment Show!

Zapraszamy na największe winiarskie wydarzenie roku!

10 najlepszych win czerwonych roku 2018 przedstawią red. Ewa Rybak, Ewa Wieleżyńska i Wojciech Bońkowski

Miejsca bardzo limitowane.

Lista win:

1. Valenciso Rioja Rosado Fermentado Sobre Lías 2016

2. Península Viticultores Vino de Montaña Field Blend 2017

3. Birichino Mokelumne River Cinsault Bechthold Vineyard Old Vines 2016

4. Paul Lato Santa Rita Hills Contender Drum Canyon Vineyard Pinot Noir 2014

5. Alpha Estate Amyndeon Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2013

6. Thierry Germain Saumur-Champigny Les Mémoires 2015

7. Lagarde Luján de Cuyo Guarda Cabernet Franc 2015

8. Petrussa Friuli Colli Orientali Schioppettino di Prepotto 2015

9. Herdade da Malhadinha Nova Alentejano Malhadinha Tinto 2014

10. Bargylus Grand Vin de Syrie Rouge 2011

11. Château Musar Rouge 2006

Program Ferment Show

11:00-13:00 Strefa VIP – wejście tylko dla prenumeratorów Fermentu, prezentacja najlepszych win
13:00-19:00 Część dla miłośników wina – importerzy prezentują wina przy stolikach

Degustacje komentowane przez redaktorów Fermentu:
11:30–12:30 Wina niemieckie – prowadzi Tomasz Prange-Barczyński (wstęp wolny dla przedstawicieli branży winiarskiej) – REZERWUJ
13:00–14:00 Recaredo – jubilerska Cava – prowadzi Sławomir Sochaj (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ
14:00–15:00 Ukryte skarby Salonu Ferment Show – autorski wybór Tomasza Prange-Barczyńskiego (wstęp wolny) – REZERWUJ
14:30–15:30 Najlepsze wina roku 2018 – wina białe – prowadzą Ewa Rybak, Ewa Wieleżyńska i Wojciech Bońkowski (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
15:30–16:30 Katalonia – prowadzi Maciej Nowicki (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ
16:00–17:00 Najlepsze wina roku 2018 – wina czerwone – prowadzą Ewa Rybak, Ewa Wieleżyńska i Wojciech Bońkowski (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
17:30–18:30 Barolo – prowadzi Maciej Świetlik (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
17:30–18:30 Najlepsze wina polskie – prowadzi Maciej Nowicki (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ

Bilet wstępu na degustację otwartą: 50 zł od osoby – REZERWUJ

Dla prenumeratorów Fermentu wstęp bezpłatny! Zaprenumeruj teraz i wejdź na Ferment Show za darmo

 

Wszystkie bilety wyprzedane – brak wolnych miejsc