Water & Wine: lokalność do n-tej potęgi
Kilometr kwadratowy produktów
Lokal położony jest na najwyższym piętrze jednego z największych i najnowocześniejszych w Europie zakładów butelkowania wody mineralnej Cisowianka koło Nałęczowa. Z tarasu rozpościera się piękny widok na okolicę. Lecz nie chodzi tylko o estetykę. Zarazem oglądamy bowiem obszar, z którego pochodzi ogromna większość używanych w kuchni produktów. Zespół pod kierunkiem szefa Marka Flisińskiego i sous-chefa Kamila Raczyńskiego uprawia nie tylko warzywnik, zielnik, rybny staw, ale utrzymuje też ul, a nawet winnicę. Restauracja wytwarza również własne oleje, octy i przetwory. To, czego nie da się samemu wyhodować, pochodzi od lokalnych podlubelskich dostawców. Restauracyjne menu szczegółowo podające pochodzenie oraz wytwórców mięs, ryb, serów, chleba i warzyw to już znany chwyt. Ale czy widzieliście kiedyś taki katalog w formie mapki kilometra kwadratowego wokół restauracji? Tak właśnie zapowiadane są potrawy w Water & Wine.Zaloguj się
Zaprenumeruj już teraz!
i zyskaj dostęp do treści online, zniżki na imprezy oraz szkolenia winiarskie!