Spotkanie z Edouardem Baijot MW
Z Szampanii do Kalifornii – Spotkanie z Edouardem Baijot MW!
Urodził się w Reims, wychował pod Vertus w Côte des Blancs w Szampanii. W 2002 r. rozpoczął pracę w E.&J. Gallo Winery w departamencie odpowiedzialnym za Francję i Benelux, by w ciągu kilkunastu lat kariery dojść do stanowiska dyrektora Fine Wine regionu EMEA, które piastuje do dziś. Zarządza portfolio ikonicznych kalifornijskich brandów takich jak Louis M. Martini, Orin Swift i Talbott. W 2019 r. uzyskał prestiżowy tytuł Master of Wine dołączając do elitarnego klubu 396 największych specjalistów w dziedzinie wina.
Jak dzieciństwo w Szampanii wpływa na życiowe wybory człowieka? Skąd Francuz znalazł się w największej amerykańskiej firmie winiarskiej? Co to znaczy być dyrektorem Fine Wine w Gallo? Jak zdobywa się tytuł Master of Wine i w czym on pomaga? Te i inne pytania zada Edouardowi Baijot MW Tomasz Prange-Barczyński, redaktor naczelny „Fermentu”.
Zapraszamy w środę, 13 maja o 18:00. Link do spotkania na platformie Zoom.
Meeting ID: 914 2115 7288