#Konkurs: robimy makaron
Robiliście kiedyś własnoręcznie makaron? Jeśli wydaje Wam się to żmudne i nudne to mamy dla Was miłe rozczarowanie.
Zaprzyjaźniony z Winicjatywą blog winno-kulinarny Winoioliwa.com zaprasza na smakowite warsztaty makaroniarskie Pasta Fresca. Podczas spotkania w Akademii Kulinarnej Whirlpool, pod czujnym okiem Włocha Marco Ghia będzie można się przekonać, że robienie makaronu to przyjemność. W planie jest zrobienie trzech rodzajów makaronu: cappellacci, pappardelle i pasta nera z różnymi dodatkami, a potem dobranie do nich najlepiej pasujących spośród ośmiu win. Czy to może być nieprzyjemne?
Jeśli chcesz spróbować swoich sił w ugniataniu, formowaniu i cięciu pasta fresca i w poszukiwaniu najlepszych połączeń z winem, odpowiedz na pytanie:
czym barwiona jest pasta nera?
Na odpowiedzi przesyłane przez formularz kontaktowy czekamy do czwartku, 13 marca, do godz. 12. Wśród autorów prawidłowych odpowiedzi rozlosujemy podwójne zaproszenie na warsztaty Pasta Fresca, które odbędą się w najbliższą sobotę, 15 marca, o godz. 17 w Akademii Kulinarnej Whirlpool na terenie Soho Factory w Warszawie.