Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

#Konkurs: robimy makaron

Komentarze

Robiliście kiedyś własnoręcznie makaron? Jeśli wydaje Wam się to żmudne i nudne to mamy dla Was miłe rozczarowanie.

Zaprzyjaźniony z Winicjatywą blog winno-kulinarny Winoioliwa.com zaprasza na smakowite warsztaty makaroniarskie Pasta Fresca. Podczas spotkania w Akademii Kulinarnej Whirlpool, pod czujnym okiem Włocha Marco Ghia będzie można się przekonać, że robienie makaronu to przyjemność. W planie jest zrobienie trzech rodzajów makaronu: cappellacci, pappardelle i pasta nera z różnymi dodatkami, a potem dobranie do nich najlepiej pasujących spośród ośmiu win. Czy to może być nieprzyjemne?

© Betterwithbutter.com.

Jeśli chcesz spróbować swoich sił w ugniataniu, formowaniu i cięciu pasta fresca i w poszukiwaniu najlepszych połączeń z winem, odpowiedz na pytanie: 

czym barwiona jest pasta nera?

Na odpowiedzi przesyłane przez formularz kontaktowy czekamy do czwartku, 13 marca, do godz. 12. Wśród autorów prawidłowych odpowiedzi rozlosujemy podwójne zaproszenie na warsztaty Pasta Fresca, które odbędą się w najbliższą sobotę, 15 marca, o godz. 17 w Akademii Kulinarnej Whirlpool na terenie Soho Factory w Warszawie.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • Grzegorz

    Nie odpowiem oczywiście na pytanie bo zepsułbym zabawę…Chciałem tylko zwrócić uwagę ,że kilka istotnych literówek wkradło się do artykułu : pasta presca :) pasa nera :)

    • Janek

      Grzegorz

      i jeszcze ‚miłe rozczarowanie’ – ten babol mocno razi.

  • Anonim

    Dziękujemy za wszystkie odpowiedzi.
    Pytanie było ewidentnie za łatwe, bo znakomita większość z Was wiedziała, że czarny makaron barwiony jest sepią (atramentem, czernią) mątwy/ kałamarnicy.
    Zaproszenie na warsztaty wygrywa p. Justyna G, z którą skontaktujemy się mailowo.
    A po niedzieli na WI – tydzień konkursów!