Warsztaty makaroniarskie PASTA FRESCA
Pasta Fresca!
Czyli makaron domowy na trzy sposoby. Trochę najpierw pougniatamy, a potem zrobimy wspólnie trzy regionalne potrawy Italii: nadziewane cappellaci, pappardelle z dziczyzną i czarny makaron z żabnicą. Nie zabraknie oczywiście deseru. Po ciężkiej pracy fizycznej, zabierzemy się do pracy intelektualnej-dobierzemy wino do naszych potraw. To wyzwanie, któremu sprostamy z przyjemnością!
Własnoręcznie przygotujecie:
• Cappellaci. Pasta nadziewana warzywami z szałwiowym masłem.
• Pappardelle al ragu con cinghiale. Makaron z ragu, z dziczyzny
• Pasta nera. Makaron barwiony sepią, z żabnicą…
Wino do potraw:
• Mirambeau Sauvignon Blanc
• Castello di Buttrio Sauvignon Blanc
• Huber Grüner Veltliner
• Lagarde Malbec
• Napolini Mario Montefalco Rosso DOCG
• Demetervin Furmint
• Filippi Soave
• Menard, Gros Manseng
Zapraszamy Was w sobotę 15 marca, o godzinie 17:00 do Akademii Kulinarnej Whirlpool w kompleksie praskiego Soho Factory, przy ulicy Mińskiej 25.
Masz pytania, zadzwoń +48 609 679 497. Napisz do mnie jacek.taranko@me.com
Koszt warsztatów 360 PLN.
Kwotę należy wpłacić na konto bankowe i podać w tytule „PASTA FRESCA”.
Netpolis K. Taranko
ul. W. Pola 19/2
81-433 Gdynia
Nr konta: 21 1090 1043 0000 0000 0502 8953
Wino i Oliwa to projekt, który nie wziął się znikąd. Wziął się z pasji do gotowania i jedzenia, z pasji do wina, do tworzenia, z potrzeby kontaktu z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. Wziął się z wieloletniego doświadczenia kilku zapaleńców. Chcemy razem z Wami gotować i piec, kroić, siekać i szatkować, smażyć, grillować i zapiekać. Chcemy pokazać Wam, jak do potraw dobrać wino i spróbować z Wami kilku dobrych butelek. Taki właśnie jest nasz plan!
Dzień dobry Pani Malwino! Przenieśliśmy się już na n…