Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

#Konkurs: Amarone

Komentarze

Już w najbliższą środę, 19 listopada, do Warszawy zawita siedemnastu producentów Amarone. Przywiozą ze sobą blisko 100 win, od najprostszych lekkich valpolicelli po skoncentrowane, gęste amarone i słodkie recioto.

© Speri.com
© Speri.

Mamy mamy dla Was 5 podwójnych zaproszeń na degustację stolikową w godzinach 15.30–19.00. Oddamy je co piątej osobie, która prawidłowo odpowie na pytanie:

Co robi się z gronami przeznaczonymi do produkcji amarone zaraz po zerwaniu ich z krzaka? 

Odpowiedzi przysyłajcie na adres konkurs@winicjatywa.pl do poniedziałku, 17 listopada, do godz. 12. Powodzenia!

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • aramis

    poproszę o podanie dnia degustacji

    • aramis

      aramis

      upsss przepraszam, najbliższa środa tak?

      • MartaWrzesniewska

        aramis

        Tak, 19 listopada.

  • deo

    Wkłada się je do skrzynki, a co się niby ma robić?

    • Marek Cieślak

      deo

      Istnieje jeszcze opcja kosza ;-).

    • monty

      deo

      Zjada? ;-)

      • deo

        monty

        jak zjada to już nie będzie amarone, chyba że „wewnętrzne”

  • Radek Rutkowski

    Mmmm, ale gratka! Szkoda, że nie Poznań :(.

  • MartaWrzesniewska

    Grona do produkcji amarone poddawane są suszeniu na
    rodzynki. Tradycyjna metoda, zwana appassimento, polega na rozłożeniu kiści na
    matach lub stelażach i pozostawieniu w przewiewnych pomieszczeniach na 3–4
    miesiące. W podsuszonych gronach koncentruje się cukier, dzięki czemu powstają
    wina o większym ekstrakcie i wyższym alkoholu.

    Dziękujemy za wszystkie prawidłowe odpowiedzi, było ich bardzo dużo! Podwójne zaproszenia na środową degustację wygrywają: Monika M, Karolina B, Bartosz Z, Robert V, Piotr S. Ze zwycięzcami skontaktujemy się mailowo.

  • and g

    a nie zostały wam jeszcze dwa zaproszenia? wiem wiem, po czasie, ale tylko 9 komentarzy, więc może się uda,

    podsuszamy takie grona

    • MartaWrzesniewska

      and g

      Zaproszenia rozdane, ale miejsca na degustacji stolikowej na pewno nie zabraknie. Zapraszamy.

  • Asia PelAsia

    Rozumiem, że osob którym dopisało szczęście otrzymał info na maila?