Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

I Heart Prosecco

Komentarze

Freixenet Copestick/Casa Vinicola Morando I Heart Prosecco Extra Dry

Prosecco w wersji Extra Dry podbija polskie supermarkety. Wygląda na to, że klienci już oswoili się z nieco mylącą nazwą tej kategorii i masowo sięgają po półwytrawne bąble z Veneto. Choć ich popularność to w dużej mierze zasługa cukru, potrafią wyraźnie różnić się między sobą stylistycznie. Pokazuje to porównanie dwóch butelek, jakie w ostatnim czasie trafiły do Biedronki. Recenzowana niedawno przeze mnie La Gioiosa Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry ma sporo materii i cukru, mało zaś kwasowości. Dzisiejsze wino dnia reprezentuje biegunowo odmienny styl.

Najpierw jednak kilka słów o samej marce, stworzonej przez Henkell & Co., giganta, będącego częścią grupy Oetker, który zasłynął niedawno nabyciem większościowego pakietu Freixeneta, popularnego producenta cavy. I Heart to seria marketowych win ze znanych regionów i szczepów, które wypuszczane są pod wspólną nazwą. Znajdziemy tu praktycznie wszystko, co ma potencjał sprzedażowy – od szampana po rioję. Jak na globalny do bólu projekt efekt – przynajmniej jeśli chodzi o to prosecco – jest niezły. Wino ma czysty, jabłko–brzoskwiniowy aromat z lekką nutą kwiatową i wyraźną, cytrusową kwasowość. Soczyste, odświeżające i nieźle zrobione. Nie jest tanio jak na Biedronkę, ale i tak warto (24,99 zł). ♥♥

Źródło wina: zakup własny autora.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.