Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Salon dla każdego

Komentarze

Od kiedy w zeszłym roku wystartowaliśmy z Fermentem, chcieliśmy stworzyć wydarzenie, które zgromadzi w jednym miejscu najciekawszych importerów, producentów, szefów kuchni, sommelierów, a przede wszystkim – fanów wina. Tak narodził się Ferment Show. Jego pierwsza, bardzo udana część – Somm & Chef Dinner – już za nami. Pora na część najważniejszą – Salon Win, który odbędzie się już w tę sobotę.

Drużyna sommelierów podczas Somm & Chef Dinner © Magda Klimczak

W jego trakcie będzie można odwiedzić stoiska ponad 40 wystawców, w tym czołowych importerów, którzy zaprezentują najciekawsze na polskim rynku wina. Będzie można je nie tylko zdegustować, ale i zakupić na miejscu. Zespół Winicjatywy i Fermentu przygotował na tę okazję pogotowie eksperckie, które będzie służyło radą w trakcie polowań na najciekawsze butelki.

Starujemy o 11:00 z Zamku Ujazdowskim w Warszawie. Wtedy otwarta zostanie Strefa VIP dla prenumeratorów Fermentu, podczas której zaprezentujemy najlepsze wina imprezy. O godzinie 13:00 rozpocznie się najważniejsza część – otwarta dla wszystkich miłośników wina – podczas której wystawcy zaprezentują wina przy stolikach. Na degustacje i zakupy przewidziano sporo czasu – aż do 19:00.

W międzyczasie zapraszamy do udziału w degustacjach komentowanych przez naszych redaktorów:

11:30–12:30 Wina niemieckie – prowadzi Tomasz Prange-Barczyński (wstęp wolny dla przedstawicieli branży winiarskiej) – REZERWUJ
13:00–14:00 Recaredo – jubilerska Cava – prowadzi Sławomir Sochaj (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ
14:00–15:00 Ukryte skraby Salonu Ferment Show – autorski wybór Tomasza Prange-Barczyńskiego (wstęp wolny)– REZERWUJ
14:30–15:30 Najlepsze wina roku 2018 – wina białe – prowadzą Ewa Rybak, Ewa Wieleżyńska i Wojciech Bońkowski (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
15:30–16:30 Katalonia – prowadzi Maciej Nowicki (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ
16:00–17:00 Najlepsze wina roku 2018 – wina czerwone – prowadzą Ewa Rybak, Ewa Wieleżyńska i Wojciech Bońkowski (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
17:30–18:30 Barolo – prowadzi Maciej Świetlik (wstęp: 100 zł) – REZERWUJ
17:30–18:30 Najlepsze wina polskie – prowadzi Maciej Nowicki (wstęp: 50 zł) – REZERWUJ

Bilet wstępu na degustację otwartą: 50 zł od osoby – REZERWUJ

Dla prenumeratorów Fermentu wstęp bezpłatny! Zaprenumeruj teraz i wejdź na Ferment Show za darmo

Bilet wstępu + wszystkie seminaria komentowane – 300 zł – zamów mailem

Sprawdź wszystkich wystawców, którzy wezmą udział w wydarzeniu tutaj.

Sponsorem głównym wydarzenia jest Mondial Assistance.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.