Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Włoska Robota#5: Degustacja win włoskich z Sardynii

Automatyczne skojarzenia na myśl o Sardynii to malownicze plaże i nieskazitelnie czysta woda. W rzeczywistości na wyspie wciąż jest wiele do odkrycia! Wystarczy spojrzeć na lokalną scenę gastronomiczną i produkowane tam wina, która całkowicie różnią się od tradycji i smaków, które można znaleźć we Włoszech kontynentalnych.

O tym co warto zobaczyć, zjeść i wypić dowiecie się na naszej kolejnej edycji Włoskiej Roboty!

WŁOSKA ROBOTA:
Przez kilkanaście najbliższych miesięcy na każdej z degustacji będziemy skupiać się na jednym z regionów włoskich (a jest ich aż 20!)… Będzie o jedzeniu, zwiedzaniu, ale przede wszystkim o winie! Możecie być pewni, że informacje będą z pierwszej ręki, bowiem nasza prowadząca nie jedno (wino) we Włoszech wypiła 😉

PROWADZĄCA:
Karolina Wiszniewska, specjalistka kultury i kuchni włoskiej, a przede
wszystkim włoskich win. Od dwóch lat prowadzi bloga oraz kanał na
Instagramie ITALIA E CUCINA, gdzie pokazuje Włochy, kuchnię regionalną i bogactwo enologiczne tego kraju. W tym czasie uzyskała tytuł “Italian Wine Specialist” w prestiżowej szkole Wine Scholar Guild. W tej samej szkole ukończyła również zaawansowany kurs winepairingu pod okiem najlepszych sommelierów na świecie. Opowiada o winach w kontekście regionalnej kuchni i kultury.

WinLista, czyli co degustujemy:
🇮🇹 Alinos Vermentino di Sardegna DOC
🇮🇹 Alinos Vermentino di Gallura DOCG
🇮🇹 Audarya Monica Di Sardegna DOC
🇮🇹 Alinos Cannonau di Sardegna DOC
🇮🇹 Audarya Cannonau Di Sardegna DOC

CENA: 100PLN | osoba przy rezerwacji bezpośredniej
CENA: 115PLN | osoba przy rezerwacji przez Evenea

KUP BILET ONLINE: https://app.evenea.pl/event/wloskarobota5sardyniaferment
lub

ZAREZERWUJ BEZPOŚREDNIO:
535 995 170
ferment@lubicz40.pl

Partnerzy wydarzenia:
Istituto Italiano di Cultura di Cracovia Włoski Instytut Kultury w Krakowie
Italia e Cucuina
Lebarbatelle