Wine Safari – wyjazd do Alto Adige
Winicjatywa i Ferment zapraszają enonarciarzy na wspólne zakończenie sezonu w Alta Badia. Wyruszamy we czwartek 21 marca, by spędzić wspólnie 3 narciarskie dni, których ukoronowaniem będzie, oczywiście, niedzielne Wine Safari. Po nartach planujemy odwiedzenie dwóch znakomitych winiarni: Abbazia di Novacella i Gumphof w okolicach Bressanone oraz seminarium z winami z Alto Adige. Odwiedzimy słynące z kulinariów górskie chaty oraz znakomite restauracje w dolinie. Do Polski wrócimy w poniedziałek, 25 marca. Przewodnikiem – narciarskim i winiarskim – będzie Tomasz Prange-Barczyński.
Dzień 1., czwartek 21 marca
12:50 lot do Monachium
15:30 transfer do Badii
19:30 zakwaterowanie w hotelu Garnì Dolomia
20:00 kolacja w Maso Runch, ladyńskiej oberży położonej na farmie
Dzień 2., piątek 22 marca
08:30 – 14:00 narty w Alta Badia, lunch w chacie Ütia de Bioch
17:00 wizyta i degustacja win a opactwie Novacella pod Bressanone
19:30 degustacja win i kolacja w winiarni Pacherchof
Dzień 3., sobota 23 marca
09:00 – 16:00 narty w Alta Badia, w przypadku dobrych warunków śniegowych wyprawa na Passo Falzarego
18:00 seminarium i degustacja win z Południowego Tyrolu
19:30 aperitif w wine barze Ciasa Salares
20:00 kolacja fondue w piwnicy winiarskiej Ciasa Salares w Armentaroli
Dzień 4., niedziela 24 marca
09:00 – 16:00 narty w Alta Badia, Wine Safari – tour po czterech schroniskach, w których odbywa się degustacja ponad 100 win
19:30 kolacja w tradycyjnej restauracji Stüa dla Lâ w Badii
Dzień 5., poniedziałek 25 marca
08:00 transfer na lotnisko
14:40 wylot z Monachium
16:10 przylot do Warszawy
Szczegółowe informacje: tpb@winicjatywa.pl
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?