Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Wine Safari – wyjazd do Alto Adige

Winicjatywa i Ferment zapraszają enonarciarzy na wspólne zakończenie sezonu w Alta Badia. Wyruszamy we czwartek 21 marca, by spędzić wspólnie 3 narciarskie dni, których ukoronowaniem będzie, oczywiście, niedzielne Wine Safari. Po nartach planujemy odwiedzenie dwóch znakomitych winiarni: Abbazia di Novacella i Gumphof w okolicach Bressanone oraz seminarium z winami z Alto Adige. Odwiedzimy słynące z kulinariów górskie chaty oraz znakomite restauracje w dolinie. Do Polski wrócimy w poniedziałek, 25 marca. Przewodnikiem – narciarskim i winiarskim – będzie Tomasz Prange-Barczyński.

Trasa Wine Safari. © AltaBadia.org

Dzień 1., czwartek 21 marca
12:50 lot do Monachium
15:30 transfer do Badii
19:30 zakwaterowanie w hotelu Garnì Dolomia
20:00 kolacja w Maso Runch, ladyńskiej oberży położonej na farmie

Dzień 2., piątek 22 marca
08:30 – 14:00 narty w Alta Badia, lunch w chacie Ütia de Bioch
17:00 wizyta i degustacja win a opactwie Novacella pod Bressanone
19:30 degustacja win i kolacja w winiarni Pacherchof

Dzień 3., sobota 23 marca
09:00 – 16:00 narty w Alta Badia, w przypadku dobrych warunków śniegowych wyprawa na Passo Falzarego
18:00 seminarium i degustacja win z Południowego Tyrolu
19:30 aperitif w wine barze Ciasa Salares
20:00 kolacja fondue w piwnicy winiarskiej Ciasa Salares w Armentaroli

Dzień 4., niedziela 24 marca
09:00 – 16:00 narty w Alta Badia, Wine Safari – tour po czterech schroniskach, w których odbywa się degustacja ponad 100 win
19:30 kolacja w tradycyjnej restauracji Stüa dla Lâ w Badii

Dzień 5., poniedziałek 25 marca
08:00 transfer na lotnisko
14:40 wylot z Monachium
16:10 przylot do Warszawy

Szczegółowe informacje: tpb@winicjatywa.pl