Szkoła Wina Winicjatywy – wino i jedzenie
Jak łączyć wino i jedzenie? Śledzić XIX-wieczne tabelki, gdzie do rolady wieprzowej polecano czerwone Bergerac? Czy iść na żywioł, jak radzą współcześni metakrytycy? Czy zasady są po to, żeby je łamać, czy ich w ogóle nie ma? Dlaczego nie warto podawać pleśniowych serów z czerwonym Bordeaux i jak to się dzieje, że do kwaśnej potrawy pasuje kwaśne wino, a nie kontrastowe – słodkie? O tym wszystkim opowie Izabela Kamińska.
Degustacja 8 win z podstawowymi smakami – kwaśnym, słodkim, gorzkim, słonym – i 4 prostymi potrawami.
Zobacz inne kursy wiedzy o winie na poziomie podstawowym:
wtorek 16.02 – ABC wina
czwartek 18.02 – Włochy poziom 1
wtorek 23.02 – szczepy winorośli poziom 1
wtorek 1.03 – Francja poziom 1
czwartek 3.03 – Portugalia poziom 1
wtorek 8.03 – Hiszpania poziom 1
czwartek 10.03 – Węgry poziom 1
wtorek 15.03 – wino i jedzenie poziom 1 (warsztaty)
Zapisy na powyższą degustację – poniżej poprzez kliknięcie „zapisz się na wydarzenie”.
Wszystkie bilety wyprzedane – brak wolnych miejsc
Dzień dobry Pani Malwino! Przenieśliśmy się już na n…