Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Speed tasting – po co nam cukier w winie? Opowieść o różnych stopniach wytrawności

Czy jesteś gotowy/a na wydarzenie, które zabierze Cię w podróż przez różne stopnie wytrawności i wskaże znaczenie cukru w winie?

W trakcie tego wyjątkowego wydarzenia poznasz różnice między wytrawnymi a słodkimi winami, zrozumiesz, jak cukier wpływa na smak, aromat i strukturę wina, oraz odkryjesz, dlaczego balansowanie słodyczy jest sztuką samą w sobie.

Menu:
Selekcja serów / 37 zł
Deser na bazie gorzkiej czekolady / 28 zł
Deser z bitą śmietaną i truskawkami / 24 zł

Kto poprowadzi degustację?
Joanna Siau, która zgłębia cudownie złożony świat wina od czasu, gdy jako nastolatka wyjechała do Francji. W 2014 roku poddała się tej pasji i założyła specjalistyczny sklep z winami, który prowadziła przez kolejne 9 lat. W roku 2023 dołączyła do ekipy Republiki Wina jako sommelierka. Mówi biegle po polsku, angielsku i francusku.

KUP BILET: https://republikawina.pl/degustacje-komentowane,p44.html