Speed tasting – po co nam cukier w winie? Opowieść o różnych stopniach wytrawności
Czy jesteś gotowy/a na wydarzenie, które zabierze Cię w podróż przez różne stopnie wytrawności i wskaże znaczenie cukru w winie?
W trakcie tego wyjątkowego wydarzenia poznasz różnice między wytrawnymi a słodkimi winami, zrozumiesz, jak cukier wpływa na smak, aromat i strukturę wina, oraz odkryjesz, dlaczego balansowanie słodyczy jest sztuką samą w sobie.
Menu:
Selekcja serów / 37 zł
Deser na bazie gorzkiej czekolady / 28 zł
Deser z bitą śmietaną i truskawkami / 24 zł
Kto poprowadzi degustację?
Joanna Siau, która zgłębia cudownie złożony świat wina od czasu, gdy jako nastolatka wyjechała do Francji. W 2014 roku poddała się tej pasji i założyła specjalistyczny sklep z winami, który prowadziła przez kolejne 9 lat. W roku 2023 dołączyła do ekipy Republiki Wina jako sommelierka. Mówi biegle po polsku, angielsku i francusku.
KUP BILET: https://republikawina.pl/degustacje-komentowane,p44.html
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?