Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Reichsrat von Buhl gościem w Albertinie! Kolacja z degustacją.

Albertina wspólnie z Vini e Affini serdecznie zapraszają Krakowskich miłośników wina na kolację komentowaną, której gwiazdami będą wina Reichsrat von Buhl.
Zdegustujemy 6 wyjątkowych win, których dopełnieniem będzie specjalnie przygotowane menu degustacyjne szefa kuchni Grzogorza Fica. O samych winach opowie osobiście Richard Grosche, zarządca tej słynnej winiarni z Palatynatu.

Lista win:
1) Riesling Bone Dry
2) Riesling Trocken
3) Riesling Julie Halbtrocken
4) Pinot Noir Rose Suez
5) Riesling trocken Ungeheuer
6) Riesling spatlese Leinhole

Menu:
1) Aperitif, finger food
2) Wędzony dorsz / Pomidor confitowany w cytrusach / Rukiew wodna / Sos Cytrusowy
3) Pâté z kaczki z foie gras / Owocowa konfitura / Kiełki groszku
4) Stek z miecznika / Koper włoski gotowany z limonką / Nasturcja
5) Comber z królika / Zioła / Szparagi
6) Biała czekolada / Jabłka / Rabarbar / Kruszonka

Zapraszamy we wtorek, 25 kwietnia, o godz. 20:00.
ALBERTINA Restaurant & Wine, ul. Dominikańska 3, Kraków
Cena: 150 zł/os.
Rezerwacje:
albertina@albertinarestaurant.pl
tel. +48 12 333 41 10