Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Odkryj swoje hiszpańskie wino!

Odkryj swoje wino, zrozum co ci smakuje i zdobądź wiedzę o hiszpańskich winach i tapas w Mojo Picón!

Pierwsza sesja to przekrój najpopularniejszych hiszpańskich win. Zrozum co ci smakuje, poczuj się pewniej w świecie wina i znajdź swój hiszpański smak na lato!
Początkujący poszerzą swoje horyzonty, a bardziej zaawansowani docenią różnorodność, ciekawostki i jakościowy dobór butelek.

Wina i tapas, które znajdą się w kieliszku i na talerzu:
🍷 Cava Giro Ribot Brut Reserva + krewetki al ajillo z grzybami
🍷 Albarino Inmortal + ośmiornica po galicyjsku
🍷 Boada Rueda Verdejo + ceviche z halibuta
🍷 Azabache Crianza Vendimia Seleccionada + tost z serem manchego i oliwą extra virgen
🍷 Emilio Moro Finca Resalso – kaszanka z Burgos z kozim serem
🍷 Bodegas San Valero Particular Garnacha + kanaryjska potrawka z cieciorki
🍷 Bodega Sierra Norte Pasion de Monastrell + chorizo w winie podawane z warzywami
🍷 Unio Licorella Classic – mięso z byczego ogona w sosie demi-glace

Warsztaty poprowadzi Kamil Skwarski z W Kieliszku Na Talerzu, sommelier z certyfikatem WSET oraz blogerka Dorota Kostrzewa z Gastro Fiesta. W ciągu pełnego kursu nie zabraknie też quizów, pojedynków między winami a nawet gier planszowych i towarzyskich.

W kolejnych dniach zorganizujemy 3 kolejne warsztaty wiedzy zasadniczej o winach hiszpańskich:
1. Biel na lato – wina białe z bąbelkami i bez – Cava, Txakoli, Albarino, Verdejo, Godelo, Rioja, Jerez, Canarias – 28. maja
http://bit.ly/2HBJ2Dy
2. Tempranillo – król Hiszpanii o wielu wcieleniach – Rioja, Ribera, Priorat, Toro – 4. czerwca
http://bit.ly/2Hpwe5r
3. Bez Tempranillo – czyli najmodniejsze kierunki poszukiwań nowych smaków – Garnacha, Garnacha Old Vine, Bobal, Mencia, Monatrell, Prieto Picudo – 11. czerwca
http://bit.ly/2H2XlE9

$ Koszt udziału w jednej sesji: 120 zł
$ Koszt udziału w 4 sesjach (1 podstawowa + 3 zasadnicze): 440 zł
$ -10% dla zapisów grupowych (minimum 2 osoby) oraz przy płatności za cały cykl warsztatów (4 sesje) z góry.
Podczas warsztatów będzie można także kupić degustowane wina w bardzo atrakcyjnych cenach.

> Zapisy z dopiskiem "Kurs wiedzy o winie w Mojo Picón" przyjmujemy drogą mailową na adres: kamil@wkieliszkunatalerzu.pl

> Link do wydarzenia: http://bit.ly/2qBWz66