Kolacja z degustacją wina z Jury – Warszawa
Drodzy miłośnicy wina.
Jura to jeden z najciekawszych regionów winiarskich Francji. Lokalizacja u podnóża Alp, trudno dostępne winnice oraz różnorodność gleb i klimatów sprawiły, że nie rozwinęło się tam winiarstwo przemysłowe, a większość posiadłości ogranicza się do kilku lub kilkunastu hektarów upraw. Wina te, z reguły są długo starzone, często w nieuzupełnianych beczkach, co po dziesięcioleciach dojrzewania, już w butelkach, pozwala przenieść się nam do świata, o którego istnieniu często nie wiedzieliśmy wcześniej.
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na niezwykłą kolację z Clémentine, młodą właścicielką jurajskiej winiarni, która od 9 pokoleń należy do rodziny Baud. Dodatkowo z radością informujemy, że słynny smakosz i sybaryta, Rafał Bernatowicz, podjął się przygotowania kolacji, która stworzy idealną kompozycję jurajskich smaków.
Godzina: 19:30 – aperitif,
20:00 – kolacja
Menu:
Jajo pochette w sosie Comté – Chardonnay 2014
Potée comtoise – Poulsard 2011 (przywiozę kiełbę)
Pstrąg jurajski pieczony (?) z migdałami, miodem i pietruszką – TRADITION 2012
Kogut duszony w winie ze smardzami – Savagnin 2012
Wybór serów – VIN JEAUNE 2009
Rezerwacje przyjmujemy pod adresem: a.frankowska@lutomskiwino.pl.
Bilety można kupić za pośrednictwem: https://jura.evenea.pl/ lub wpłacić bezpośrednio na konto: nr konta14 249000050000453032033013. Do wiadomości bardzo prosimy dołączyć dowód wpłaty, które jest dla nas potwierdzeniem rezerwacji.
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń.
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?