Kolacja z degustacją win z Jury – Kraków
Drodzy miłośnicy wina.
Jura to jeden z najciekawszych regionów winiarskich Francji. Lokalizacja u podnóża Alp, trudno dostępne winnice oraz różnorodność gleb i klimatów sprawiły, że nie rozwinęło się tam winiarstwo przemysłowe, a większość posiadłości ogranicza się do kilku lub kilkunastu hektarów upraw. Wina te, z reguły są długo starzone, często w nieuzupełnianych beczkach, co po dziesięcioleciach dojrzewania, już w butelkach, pozwala przenieść się nam do świata, o którego istnieniu często nie wiedzieliśmy wcześniej.
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na niezwykłą degustację z Clémentine, młodą właścicielką jurajskiej winiarni, która od 9 pokoleń należy do rodziny Baud. Dopełnieniem jurajskich smaków będzie kolacja przygotowana przez znakomitego kucharza Bartłomieja Płócienniaka.
Godzina:19:30 – aperitif,
20:00 -kolacja
Menu:
Aperitif – Crémant du Jura Brut
Wędzony pstrąg ojcowski, otwarta lasagne, esencja z pietruszki, koper włoski – Chardonnay 2014
Gęsie pipki, karmelizowana czerwona cebula, karmelizowana marchewka, palony por, sos z czerwonego wina – Trousseau 2014
Nereczki jagnięce, zielony groszek, mięta, konfitura z cebuli – TRADITION 2012
mus czekoladowy, pomarańcze, mango – Vin de Paille 2009
Rezerwacje przyjmujemy pod adresem: a.frankowska@lutomskiwino.pl.
Bilety można kupić za pośrednictwem: https://kolacja.evenea.pl/ lub wpłacić bezpośrednio na konto: nr konta14 249000050000453032033013. Do wiadomości bardzo prosimy dołączyć dowód wpłaty, które jest dla nas potwierdzeniem rezerwacji.
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń.
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?