Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Dom Charbielin – premierowa degustacja win polskich i spotkanie z przedstawicielem winnicy

O otwarciu tej winnicy było głośno na długo zanim na rynku pojawiło się ich pierwsze wino. Dom Charbielin – na ich PREMIEROWĄ DEGUSTACJĘ zapraszamy w marcu do Fermentu!

Jak zawsze degustacje polskich win prowadzimy w formie rozmowy z przedstawicielem winnicy. Tym razem w rozmowie z Tomaszem weźmie udział Marian Wiktorski. Pasjonat i entuzjasta wina. Z branżą winną związany od ponad dekady. Chce popularyzować polskie wino, przede wszystkim wśród polskich konsumentów, ale również pośród sommelierów i profesjonalistów. Jego celem jest stworzenie marki polskiego wina która będzie rozpoznawalna także poza granicami naszego kraju.

O WINNICY:
To jeden z największych producentów wina w Polsce. Winnica zlokalizowana jest u podnóża Biskupiej Kopy, najwyższego szczytu Gór Opawskich. Dom Charbielin skupia się głównie na białych odmianach (80% nasadzeń), m.in. souvignier gris, riesling, chardonnay, muscaris i johanniter. Winnica prowadzona jest w kulturze ekologicznej. W winiarni powstają głównie wina spokojne i musujące.

WinLista, czyli co degustujemy:
Dom Charbielin C Souvignier Gris 2023
Dom Charbielin C Muscaris 2023
Dom Charbielin C Solaris 2023
Dom Charbielin Wysokie C Johanniter 2022
Niespodzianka

CENA: 100 zł
KUP BILET ONLINE: https://app.evenea.pl/event/charbielinferment/
lub
ZAREZERWUJ BEZPOŚREDNIO:
535 995 170 | ferment@lubicz40.pl
Do zobaczenia w Fermencie!