Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Champagne MasterClass#18 – Bordeaux 2016

Nasze kolejne MasterClass dedukujemy ikonicznemu regionowi winiarskiemu: Bordeaux! O jego apelacjach, bordoskich klasyfikacjach i dojrzewaniu win opowiemy Wam podczas degustacji 5 win z świetnego rocznika 2016!

Nie jesteście fanami francuskich win? Czas się do nich przekonać!
Kochacie dobre "bodrosy"? Widzimy się więc na degustacji!🍷

Nasze MASTERCLASS to degustacje przeznaczone dla prawdziwych miłośników wina! Podczas tego cyklu spotkań zgłębiamy temat przewodni.
Czego możecie się spodziewać? Wiedzy na poziomie (przynajmniej) WSET 3.
Na czynniki pierwsze rozbierzemy dany region, sposób produkcji czy konkretnego winiarza.
Pojawią się wina od topowych producentów, drogie i bardzo drogie butelki, a także niedostępne roczniki🍷

Nasze degustacje łączy także osoba prowadzącego😉
Tomasz Jakub Fijał – absolwent londyńskiej szkoły WSET level3 ukończonej z wyróżnieniem, sędzia konkursów winiarskich, wine&whisky coach, sommelier, wine buyer, absolwent studiów enologicznych, założyciel Ferment – sklep z winem i whisky | wine&whisky bar.
W ramach hobby odwiedził ponad 60 szkockich destylarni🥃

WinLista, czyli co degustujemy:
Château Tronquoy Saint-Estèphe AOC 2016
Château Siran S de Siran Margaux AOC 2016
Château Citran Haut-Médoc AOC 2016
Château La Garde Pessac Leognan AOC 2016
Chateau Tetynac St Julien AOC 2016

CENA: 179 zł/osoba
REZERWACJA ONLINE: https://app.evenea.pl/event/bordeauxferment/
REZERWACJA BEZPOŚREDNIA:
ferment@lubicz40.pl lub 535 995 170

Pamiętajcie, że po degustacji pozostajemy otwarci do 00:00 🍷
Do zobaczenia w Fermencie!