Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Białe Kruki Dionizosa

Szkoła Sommelierów oraz salon win i alkoholi Dionizos Sklep Winiarski zapraszają Państwa na niesamowitą degustację Białych Kruków Dionizosa – prawdziwych rarytasów z historycznych piwnic.
Wieczór winiarski połączony z menu specjalnie dopasowanym do tych wyjątkowych win i przygotowanym przez ustalentowanego szefa kuchni Białej Róży Łukasza Cichego. Wydarzenie poprowadzi sommelier Monika Bielka – Vescovi i Piotr Kuźnia kolekcjoner i pasjaonat wybitnym wich.
Nasze Białe Kruki to między innymi:
– historyczny tokaj z rocznika 2000,
– pierwsze wina naturalne dostępne w Polsce już od 10 lat, – najlepszy Pinot Noir z południowej Europy.
Degustacja odbędzie się w dniu 21.04 (piątek)
ul. Straszewskiego 16 godz. 19:00.
Po degustacji możwliość zakupu win.

Menu i wina
Kurs I

Sandacz, botwinka, szczaw​
Tokaj Harslevelu Selection 2014, Chateau Pajzos

Kurs II

Halibut, czerwona fasola, kalarepa, sos rakowy​
Tokaj Szamorodni dry 2011, Chateau Megyer

Kurs III

Królik, estragon, marchew, biszkopt z rukoli​
Lunar 2013, Movia – wino naturalne

Kurs IV

Łopatka cielęca, czosnek niedźwiedzi, kluska leniwa
Mezzo Forte 2013, Santomas

Kurs V

Pierś z kaczki, seler naciowy, rzodkiewka, ocet jabłkowy
Pinot Noir 2011, Movia

Kurs VI

Rabarbar, ciastko waniliowe, truskawka
Muscat Late Harvest 2000, Chateau Pajzos

Koszt degustacji wynosi

120,00 zł/os

Zapisy: monika@szkolasommelierow.com