Białe Kruki Dionizosa
Szkoła Sommelierów oraz salon win i alkoholi Dionizos Sklep Winiarski zapraszają Państwa na niesamowitą degustację Białych Kruków Dionizosa – prawdziwych rarytasów z historycznych piwnic.
Wieczór winiarski połączony z menu specjalnie dopasowanym do tych wyjątkowych win i przygotowanym przez ustalentowanego szefa kuchni Białej Róży Łukasza Cichego. Wydarzenie poprowadzi sommelier Monika Bielka – Vescovi i Piotr Kuźnia kolekcjoner i pasjaonat wybitnym wich.
Nasze Białe Kruki to między innymi:
– historyczny tokaj z rocznika 2000,
– pierwsze wina naturalne dostępne w Polsce już od 10 lat, – najlepszy Pinot Noir z południowej Europy.
Degustacja odbędzie się w dniu 21.04 (piątek)
ul. Straszewskiego 16 godz. 19:00.
Po degustacji możwliość zakupu win.
Menu i wina
Kurs I
Sandacz, botwinka, szczaw
Tokaj Harslevelu Selection 2014, Chateau Pajzos
Kurs II
Halibut, czerwona fasola, kalarepa, sos rakowy
Tokaj Szamorodni dry 2011, Chateau Megyer
Kurs III
Królik, estragon, marchew, biszkopt z rukoli
Lunar 2013, Movia – wino naturalne
Kurs IV
Łopatka cielęca, czosnek niedźwiedzi, kluska leniwa
Mezzo Forte 2013, Santomas
Kurs V
Pierś z kaczki, seler naciowy, rzodkiewka, ocet jabłkowy
Pinot Noir 2011, Movia
Kurs VI
Rabarbar, ciastko waniliowe, truskawka
Muscat Late Harvest 2000, Chateau Pajzos
Koszt degustacji wynosi
120,00 zł/os
Zapisy: monika@szkolasommelierow.com
Dzień dobry, czy można poprawić linki do obrazków ?