Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Villa Calicantus La Superiora 2017

Komentarze

Villa Calicantus Bardolino Classico Superiore La Superiora 2017

Daniele Dealini, właściciel 6-hektarowej Villi Calicantus, porzucił intratną karierę bankowca w Paryżu, by wskrzesić leżące odłogiem rodzinne winnice w Bardolino. Uprawy prowadzi biodynamicznie, wina fermentuje na rdzennych drożdżach, stosuje minimum interwencji. Jego bardolino są krystalicznie czyste, niezwykle wonne, strukturą zbliżone do burgundów (powiedzmy z Chambolle-Musigny), których Daniele jest wielkim miłośnikiem.

La Superiora będąca mieszanką corviny, rondinelli, molinary i sangiovese pochodzi z wysoko położonych winnic i jest winem, które wbrew stereotypowemu wyobrażeniu o bardolino, można na parę ładnych lat odłożyć do piwnicy. Już dziś swoim kwiatowo-czereśniowym zapachem daje mnóstwo frajdy. Usta wypełnia gładką, muślinową materią, która spowija okazałą, kamienną strukturę. Pełne słodkiego wiśniowego owocu wino z delikatnie korzennym finiszem. Ucieleśnienie finezji (99 zł). ♥♥♥♥

Wina sprowadza do Polski Organico Italiano.

Źródło wina: degustowane na Warsaw Wine Experience.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.