Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Z czym to się je, czyli warsztaty łączenia wina z potrawami

Zastanawiacie się czasem, czy istnieje wino pasujące do śledzia w śmietanie? Albo do pomidorowej? Słyszeliście o foie gras ale nie wiecie z czy to się pije.
Z regionów winiarskich znacie Szampanię i Burgundię, ale coś Wam mówi, że jest ich więcej? Nie macie pojęcia, skąd w rieslingach zapachy nafty i benzyny, czym są w winie nuty mineralne, owocowe, kwiatowe, i o co chodzi z "nosem", "ustami" i "finiszem", wreszcie czym jest "Vitis Vinifera" i skąd wśród winiarzy paniczny strach przed filokserą?

Menu:
■ Jajko przepiórcze w sosie holenderskim z Szampanem
■ Mus z kaczej wątroby, foie gras, grzanka z Tokajem
■ Śledź marynowany z moselskim Rieslingiem
■ Ser kozi dojrzewający z Sauvignon Blanc
■ Filet z jesiotra, jarmuż, kasza krakowska, skorzoneraChablis
■ Comber z daniela, suflet z fasoli, brukselka, brandy z Cabernet Sauvignon
■ Kogel mogel z niebieska pleśnią z Ice winem

Wszystkie elementy kulinarne będą przygotowane przez wybitnego szefa kuchni Białej Róży Łukasza Cichego który w tym roku otrzymał od Gault & Millau tytuł szefa jutra.

Wina z autorskiej karty win Białej Róży Moniki Bielki-Vescovi, która w tym roku otrzymała nagrodę Award of Excellence od prestiżowego magazynu Wine Spectator.

Warsztaty poprowadzi dyplomowana sommelier Monika Bielka-Vescovi.

Cena 150 zł od osoby
Rezerwacje: monika@szkolasommelierow.com
https://www.facebook.com/events/1764982333722460/