Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Włoska Robota#4: Degustacja win włoskich z regionu Marche

Nasz kolejny włoski przystanek to MARCHE! Region prawdopodobnie bardziej popularny ze względu na ich piękne plaże czy ilość zamków i klasztorów wznoszących się niemal na każdym wzgórzu.

Cytując za National Geographic: Zbankrutował tu McDonald, bo mieszkańcy „nie jedzą cudzoziemskich dań”.
Ciekawi jakie wina się tam pije, co się je i co warto odwiedzić? Koniecznie wpadnijcie na naszą Włoską Robotę!

WŁOSKA ROBOTA:
Przez kilkanaście najbliższych miesięcy na każdej z degustacji będziemy skupiać się na jednym z regionów włoskich (a jest ich aż 20!)… Będzie o jedzeniu, zwiedzaniu, ale przede wszystkim o winie! Możecie być pewni, że informacje będą z pierwszej ręki, bowiem nasza prowadząca nie jedno (wino) we Włoszech wypiła 😉

PROWADZĄCA:
Karolina Wiszniewska, specjalistka kultury i kuchni włoskiej, a przede
wszystkim włoskich win. Od dwóch lat prowadzi bloga oraz kanał na
Instagramie ITALIA E CUCINA, gdzie pokazuje Włochy, kuchnię regionalną i bogactwo enologiczne tego kraju. W tym czasie uzyskała tytuł “Italian Wine Specialist” w prestiżowej szkole Wine Scholar Guild. W tej samej szkole ukończyła również zaawansowany kurs winepairingu pod okiem najlepszych sommelierów na świecie. Opowiada o winach w kontekście regionalnej kuchni i kultury.

WinLista, czyli co degustujemy:
🇮🇹 Jera Verdicchio di Matelica Riserva DOCG
🇮🇹 Arbinus Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi DOP
🇮🇹 Merlettaie Offida DOCG Pecorino
🇮🇹 Lacrima di Morro d’Alba DOP
🇮🇹 Gotico Rosso Piceno Superiore DOP

CENA: 100PLN | osoba
KUP BILET ONLINE: https://app.evenea.pl/event/wloskarobota4marcheferment/
lub
ZAREZERWUJ BEZPOŚREDNIO:
535 995 170
ferment@lubicz40.pl

Partnerzy wydarzenia:
Istituto Italiano di Cultura di Cracovia Włoski Instytut Kultury w Krakowie
Italia e Cucuina
Lebarbatelle