Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Winnice Czajkowski – degustacja polskich win i spotkanie z przedstawicielem winnicy

W czasie kwietniowego spotkania z polskim winem zabieramy Was na Podkarpacie do Winnic Czajkowski!

Dokładnie tak, do winnic, nie winnicy, bowiem są to 3 położone w niedalekiej odległości od siebie siedliska. Winnice tworzą wina oparte niemal wyłącznie na odmianach Vitis Vinifera takich jak Merlot, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Pinot Noir. Znajdziecie tu również testowe nasadzenia Sangiovese czy też Palavy. Wina czerwone są wytwarzane metodą appasimento i leżakują w beczkach z francuskiego dębu.

Jak sprawdzają się takie eksperymenty i skąd pomysł na produkcję win metodą podsuszanych winogron opowie Wam Maciej Lipiński -przedstawiciel Winnic Czajkowski.

Aby zgłębiać nową (winiarską) pasję rzucił wszystko, a swoim entuzjazmem przekonał właścicieli i zatrudnił się w winnicy. Odtąd przemierza kraj odwiedzając najlepsze hotele i restauracje w całej Polsce, aby prezentować jej produkty i na degustacjach, kolacjach, spotkaniach z miłośnikami wina odpowiadać na pytanie – jak takie wina udało stworzyć w naszym klimacie.

LineUp, czyli co degustujemy:
No13 Soreli
Thoma6 Sauvignon Blanc
Thoma26 Merlot 2021
Thoma27 Cabernet Franc 2021
Thoma24 Merlot/ Cabernet Franc

CENA: 100 zł | osoba
KUP BILET ONLINE: https://app.evenea.pl/event/winniceczajkowski/
lub
ZAREZERWUJ BEZPOŚREDNIO:
535 995 170 | ferment@lubicz40.pl

Do zobaczenia w Fermencie!