Tajemnicza degustacja – „Pod Wieżą Eiffla”
Krakowski Makaroniarz czyli Bartek Kieżun zaprasza na podróż po Francji. Kolacji pt. „Pod Wieżą Eiffla” będą towarzyszyć wina z Winnic Francji od Ewy Pariselle, która wraz z Moniką Bielka-Vescovi ze Szkoły Sommelierów opowie Wam o winach z doliny Loary i Rodanu. Menu wygląda znakomicie a wina to absolutne klasyki regionów.
1. Huîtres au citron – ostryga z cytryną – Crèmant de Loire Blanc Brut A0C, CREMANT DE LOIRE AOC, Domaine Leduc-Frouin
2. Celeri remoulade – remolada z selerem – Anjou Blanc , 2013,ANJOU AOC, Domaine Michel Blouin
3. Terrine de foie de volaille – pasztet z wątróbek drobiowych – Vouvray demi-sec , 2012, VOUVRAY AOC, Domaine des Locquets
4. Pissaladiere – prowansalski placek z cebulą, anchois i oliwkami – Cabernet d’Anjou ,2013, CABERNET D’ANJOU AOC, Domaine Leduc-Frouin
5. Civet de sanglier – dzik duszony w czerwonym winie – La Fermade Rouge,2013, LIRAC AOC, Domaine Maby
6. Mousse au chocolat au carmel au beurre sale – mus czekoladowy z solonym karmelem – Coteaux du Layon, 2013, COTEAUX DU LAYON AOC, Domaine Michel Blouin
O miejscu degustacji dowiesz się trzy godziny przed kolacją smsem. Miejsce degustacji jest położone 1,6 km od Rynku Głównego w Krakowie.
Koszt: 100zł/os. Zapisy: kobietyiwino@gmail.com
Dzień dobry Pani Malwino! Przenieśliśmy się już na n…