Kolacja degustacyjna w Ed Red Warszawa z Pałacem Mierzęcin
Zapraszamy na winiarską kolację degustacyjną do restauracji Ed Red Warszawa (Plac Mirowski 1). Tym razem wyjątkowe menu przygotują szefowie Adam Charząstowski i Dawid Łagowski, zaś gościem specjalnym będzie Piotr Stopczyński – enolog Pałacu Mierzęcin, którego win spróbujemy. Wspólnie z nim wieczór poprowadzi Master Sommelier Adam Pawłowski.
Na kolację zapraszamy 23 marca. Koszt 160 zł. Rezerwacja odbywa się mailowo: rafal@edred.pl.
>>>> MENU <<<<
Noole Blanc 2016 🍷
🍴 mierzęciński karp wędzony / placek ziemniaczany / majonezy smakowe / ikra winniczka
Kerling 2015 🍷
🍴 kiełbaska z marynowanego lina / drożdżowy sucharek / chabry / rokitnik
Rosé 2016 🍷
🍴 grasica / kaszanka / owoce leśne
Rondo 2014 🍷
🍴 podwędzana jagnięcina / pęczak / ser kozi broda / pasternak / demi glace
Regent Reserva 2013 🍷
🍴 comber z sarny / cząber / śliwka / ziemniaki gratin
Noole Rouge 2012 🍷
🍴 ser Sami Wańczykówka
Dzień dobry Pani Malwino! Przenieśliśmy się już na n…