Beaujolais Cru
Serdecznie zapraszamy na tegoroczną odsłonę Beaujolais. Tym razem do menu przygotowanego przez Szefa Kuchni, zaproponowaliśmy, poza Beaujolais Nouveau 2016, kilka innych "Cru", od jednego z najlepszych producentów w regionie Jean-Paul Bruna. Menu będziemy serwowali od 17 do 20 listopada,również w opcji jedynie z kiliszkiem Beaujolais Nouveau 2016.
Menu
Amuse bouche
poczęstunek od szefa
sałatka niçoise / tuńczyk
Domaine des Terres Dorées, Beaujolais Nouveau 2016
ratatouille / Brie / matcha
Domaine des Terres Dorées, Morgon 2014
bouillabaisse
Domaine des Terres Dorées, Beaujolais Classic 2014
antrykot / frytki / sałata rzymska / béarnaise
Domaine des Terres Dorées, Moulin a Vent 2013
ekler / róża / czekolada
Domaine des Terres Dorées, FRV100 Sparkling Gamay Méthode Ancestrale NV
Koszt
150 zł/osoba z kieliszkiem Beaujolais Nouveau 2016
200 zł/osoba z selekcją win od J.P. Bruna
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
Dzień dobry Pani Malwino! Przenieśliśmy się już na n…