Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Beaujolais Cru

Serdecznie zapraszamy na tegoroczną odsłonę Beaujolais. Tym razem do menu przygotowanego przez Szefa Kuchni, zaproponowaliśmy, poza Beaujolais Nouveau 2016, kilka innych "Cru", od jednego z najlepszych producentów w regionie Jean-Paul Bruna. Menu będziemy serwowali od 17 do 20 listopada,również w opcji jedynie z kiliszkiem Beaujolais Nouveau 2016.

Menu

Amuse bouche
poczęstunek od szefa

sałatka niçoise / tuńczyk
Domaine des Terres Dorées, Beaujolais Nouveau 2016

ratatouille / Brie / matcha
Domaine des Terres Dorées, Morgon 2014

bouillabaisse
Domaine des Terres Dorées, Beaujolais Classic 2014

antrykot / frytki / sałata rzymska / béarnaise
Domaine des Terres Dorées, Moulin a Vent 2013

ekler / róża / czekolada
Domaine des Terres Dorées, FRV100 Sparkling Gamay Méthode Ancestrale NV

Koszt
150 zł/osoba z kieliszkiem Beaujolais Nouveau 2016
200 zł/osoba z selekcją win od J.P. Bruna
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)