Barolo & Friends 2019
Już za dwa tygodnie – Barolo & Friends, kolejna degustacja znakomitych win z Barolo i innych piemonckich apelacji. Udział w wydarzeniu weźmie aż 22 producentów – w większości nieobecnych na polskim rynku i poszukujących importera.
Obecni będę również producenci żywności – serów, wędlin i przetworów z całego Piemontu, uważanego za region o najlepszej kuchni we Włoszech.
Degustacja rozpocznie się o 14:30 w Concept 13 (Vitkac) przy ul. Brackiej 9. Poprzedzi ją seminarium „Winiarska podróż przez Langhe, Roero i Monferrato” prowadzone przez Ewę Wieleżyńską, redaktorkę naczelną Fermentu, od wielu lat specjalizującą się w winach z Piemontu.
Producenci wina
Anna Ghione (Canelli)
Attilio Ghisolfi (Monforte d’Alba)
Battaglio (Vezza d’Alba)
Cà Bensi (Tagliolo Monferrato)
Casa Baricalino (Novello)
Cascina del Pozzo (Castellinaldo)
Cavalier Bartolomeo (Castiglione Falletto)
Conterno Fantino (Monforte d’Alba)
Durio (Agliano Terme)
Fabrizio Ferrero (S. Stefano Belbo)
Giacomo Barbero (Canale)
Gianmatteo Raineri (Farigliano)
Hic et Nunc (Vignale Monferrato)
Josetta Saffirio (Monforte d’Alba)
La Mesma (Gavi)
Malvirà (Canale)
Orlando Abrigo (Treiso )
Pietro Cassina (Lessona)
Rinaldi Vini (Ricaldone)
Tenuta Bricco San Giorgio (Vinchio)
Tenuta Gaggino (Carpeneto)
Vincenzo Amerio (Moasca)
Produkty gastronomiczne
Des Martin – Valliera (Castelmagno)
Giuseppe Tarable (Bra)
Il Sogno (Cuneo)
La Fattoria dell’Aglio (Castelmagno)
Marco Bozzolo (Viola)
Warunki uczestnictwa
Degustacja przeznaczona jest tylko dla przedstawicieli branży winiarskiej: importerów, dystrybutorów; restauracji, wine barów, sommelierów; edukatorów, blogerów i dziennikarzy winiarskich.