Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Łukasz Klesyk

Łukasz Klesyk

Dziennikarz kulinarny i alkoholowy, były redaktor pisma Ferment, przewodnika Gault & Millau Polska, miesięcznika Kuchnia i Magazynu Wino. Autor książek: o rybakach helskich Oko ryby (wraz z fotografikiem Tomkiem Sikorą) i Między wódką a zakąską – o polskich wódkach czystych i łączeniu ich z potrawami (wraz z szefem kuchni Aleksandrem Baronem).