Kolacja z Beaujolais Nouveau i czerwonymi burgundami
Kolacja z Beaujolais Nouveau:
Restauracja u Fukiera zaprasza na świętowanie Beaujolais Nouveau, które poprowadzi Piotr Kamecki, prezes Stowarzyszenia Soemmelierów Polskich. Przekonajmy się jak udał się tegoroczny zbiór. A ponieważ Burgundia to dużo więcej niż Beaujolais, pokażemy także inne wina z tego regionu na tle specjalnie przygotowanego przez Szefa Kuchni Fukiera menu. A jak Fukier to także jego tokajskie tradycje – do deseru podamy Oremus Tokaj Late Harvest.
Menu i wina:
Wybór pasztetów domu Fukiera z Maison Chanson Beaujolais Nouveau 2014:
Pasztet z dziczyzny z marynatami
Pasztet z kaczki z żurawiną
Terrina z Foie Gras z wiśniową galaretką
Miecznik w dwóch sosach – z razowego chleba i smardzów z Maison Chanson Bourgogne Pinot Noir 2012
Perliczka duszona w „Czarnej polewce” na dyni z Joseph Drouhin Moulin a Vent 2012
Krem z wanilii z truskawkami w mięcie z Oremus Tokaj Late Harvest.
Koszt: 230 zł/ os. Rezerwacje: fukier@ufukiera.pl
To chyba już koniec winicjatywy… Od miesiąca n…