Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Zrób sobie whisky – warsztaty tworzenia własnego blended whisky

DLA KOGO?
Dla wszystkich entuzjastów whisky: zarówno tych początkujących, jak i bardziej zaawansowanych, a przede wszystkim dla tych, którzy zawsze marzyli o stworzeniu własnej whisky!

JAK?
Kurs ma charakter warsztatów połączonych z degustacją. Zanim przejdziemy do części praktycznej, czyli stworzenia własnego blended whisky, spróbujemy 6 dramów.
CZEGO MOŻESZ SIĘ SPODZIEWAĆ?

🥃6 whisky do degustacji!
🥃Komentarza specjalistów w dziedzinie alkoholi mocnych
🥃Wprowadzenia w świat Blended Scotch Whisky
🥃Narzędzi oraz składników do stworzenia własnego Blended Whisky
🥃Butelki własnej whisky na wynos

O PROWADZĄCYCH:
Podczas warsztatów solidną dawkę wiedzy podaną w przystępny sposób – nierzadko z przymrużeniem oka – zaserwują Wam:
Filip Storożuk – Pasjonata i miłośnik świata starzonych alkoholi i dobrego smaku. Od wielu lat związany z gastronomią jako barman oraz menadżer baru. Obecnie związany z firmą DIAGEO, jako przedstawiciel do spraw kluczowych klientów.

Krzysztof Kalita – W branży alkoholowej od ponad dekady. Zaczynał jako Barman gdzie trafił przez przypadek, ale szybko zorientował się, że czuje się w tym środowisku jak ryba w wodzie. Swoje umiejętności zdobywał i szlifował w najlepszych barach w Krakowie jako Barman, Szef Baru, Bar Manager i Head Mixologist. Obecnie jako trener DIAGEO BAR ACADEMY dzieli się i przekazuje swoją wiedzę i doświadczenie.

LINEUP czyli co degustujemy:
Clynelish 14YO
Cardhu Gold Rsv
Caol Ila 12YO
Glenkinchie 12YO
Grain Whisky
niespodzianka

CENA I: 200PLN/os – I pula przy rezerwacji bezpośredniej
CENA II: 250PLN/os – II pula oraz rezerwacje przez Evenea

KUP BILET ONLINE: https://app.evenea.pl/event/zrobsobiewhiskyferment/
lub
ZAREZERWUJ BEZPOŚREDNIO:

535 995 170
ferment@lubicz40.pl