Craftowy Śledzik
Już 10 lutego zapraszamy na Craftowego Śledzika.
Będzie to to pierwsza w historii kooperacja siedmiu
topowych browarów, połączona z kolacją degustacyjną
przygotowaną przez Szefa Jacka Koprowskiego,
podczas której, każdy piwowar-właściciel, osobiście opowie
o stworzonym przez siebie piwie.
Podczas tego wieczoru swoją światową premierę
będzie miało piwo, Johnny Sour z Ananasem (AleBrowar)
a dwa piwa które będą serwowane znajdują się na liście 50 najlepszych piw w swojej kategorii wg portalu ratebeer.com
Gdyńskim gospodarzem całego wydarzenia
będzie Michał Saks i AleBrowar, którzy dodatkowo ufundowali
zaproszenia na "After Party" z otwartym dostępem do wszystkich kranów
dla pierwszych ośmiu osób, które zarezerwują stolik.
Kolacja w Sztuczce: 17:00
"After Party" w AleBrowarze na Starowiejskiej: 23:00
Zapraszamy!
Menu
śledź / ananas / boczek
AleBrowar, Johnny Sour z Ananasem, Sour/Wild Ale
Michał Saks
tatar / dymka / rzeżucha
Birbant, Klasyczny Pils, Pils
Krzysztof Kula & Jarek Sosnowski
pieczony kurczak / sezam / trawa cytrynowa
Deer Bear, Yam Yam Ramen, Ramen IPA
Grzegorz Durtan
przegrzebki / salami / papryka
Kingpin, Amadeo, Raspberry Milkshake IPA
Marek Kamiński
skrei / kapusta kiszona / marchewka
Himburgs Braukunstkeller, Amarsi, Double IPA
Himburgs Braukunstkeller, BrettAmarsi, Wild Double IPA
Alexander Himburg
dzik / kaczka / czekolada / owoce leśne
Widawa, 5th Anniversary, Imperial Smoked Burbon BA
Wojciech Frączyk
słony karmel / jabłko / rodzynki
Jan Olbracht, Rzemieślniczy Kord, Whiskey BA a Abt/Quadrupel
Krzysztof Juszczak
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
Koszt
195 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)
facebook.com/AleBrowar/
facebook.com/browarBirbant/
facebook.com/browardeerbear/
facebook.com/browarkingpin/
facebook.com/Braukunstkeller/
facebook.com/BrowarWidawa/
facebook.com/jan.olbracht.browar.rzemieslniczy/
Rozumiem, nie wiedziałem. W takim razie proszę usuną…