Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Craftowy Śledzik

Już 10 lutego zapraszamy na Craftowego Śledzika.
Będzie to to pierwsza w historii kooperacja siedmiu
topowych browarów, połączona z kolacją degustacyjną
przygotowaną przez Szefa Jacka Koprowskiego,
podczas której, każdy piwowar-właściciel, osobiście opowie
o stworzonym przez siebie piwie.
Podczas tego wieczoru swoją światową premierę
będzie miało piwo, Johnny Sour z Ananasem (AleBrowar)
a dwa piwa które będą serwowane znajdują się na liście 50 najlepszych piw w swojej kategorii wg portalu ratebeer.com
Gdyńskim gospodarzem całego wydarzenia
będzie Michał Saks i AleBrowar, którzy dodatkowo ufundowali
zaproszenia na "After Party" z otwartym dostępem do wszystkich kranów
dla pierwszych ośmiu osób, które zarezerwują stolik.

Kolacja w Sztuczce: 17:00
"After Party" w AleBrowarze na Starowiejskiej: 23:00

Zapraszamy!

Menu

śledź / ananas / boczek
AleBrowar, Johnny Sour z Ananasem, Sour/Wild Ale
Michał Saks

tatar / dymka / rzeżucha
Birbant, Klasyczny Pils, Pils
Krzysztof Kula & Jarek Sosnowski

pieczony kurczak / sezam / trawa cytrynowa
Deer Bear, Yam Yam Ramen, Ramen IPA
Grzegorz Durtan

przegrzebki / salami / papryka
Kingpin, Amadeo, Raspberry Milkshake IPA
Marek Kamiński

skrei / kapusta kiszona / marchewka
Himburgs Braukunstkeller, Amarsi, Double IPA
Himburgs Braukunstkeller, BrettAmarsi, Wild Double IPA
Alexander Himburg

dzik / kaczka / czekolada / owoce leśne
Widawa, 5th Anniversary, Imperial Smoked Burbon BA
Wojciech Frączyk

słony karmel / jabłko / rodzynki
Jan Olbracht, Rzemieślniczy Kord, Whiskey BA a Abt/Quadrupel
Krzysztof Juszczak

Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus

Koszt
195 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)

facebook.com/AleBrowar/
facebook.com/browarBirbant/
facebook.com/browardeerbear/
facebook.com/browarkingpin/
facebook.com/Braukunstkeller/
facebook.com/BrowarWidawa/
facebook.com/jan.olbracht.browar.rzemieslniczy/