Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Xipella Premium 2011

Komentarze

Concavins Conca de Barberà Clos Montblanc Xipella Premium 2011

Concavins Conca de Barberà Clos Montblanc Xipella Premium 2011

To nie będzie długa notka, bo i o rzeczach oczywistych nie trzeba za dużo pisać. Xipella Premium od katalońskiego producenta Bodegas Concavins nie jest nowością na polskim rynku, ba! – recenzje tego wina można było przeczytać w sieci już w 2008 roku.

Przez tych kilka lat przewinęło się przez ofertę kilku importerów, a aktualnie zagościło w ofercie jednego z najmłodszych – Whisky and Wine Place, którego inne propozycje mieliśmy już okazję przedstawiać.

Xipella (kompozycja Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Garnacha) jest udanym przedstawicielem mainstreamu – zadowoli szerokie grono odbiorców. Należeć do nich będą zarówno przeciwnicy win nazbyt lekkich – tutaj mamy naprawdę pełnię dojrzałego owocu (wiśnia, jagoda, porzeczka) podkreślonego nutami beczki – wino leżakuje 10 miesięcy w beczkach amerykańskich, francuskich i węgierskich. Ale ucieszy też tych, którzy beczkowymi aromatami są zmęczeni – wino ma bardzo dobrą równowagę,  rządzi owoc, a po 5 latach dojrzewania wino jest naprawdę całkiem młodzieńcze i świeże.  ♥♥♥♡

Importerem jest Whisky and Wine Place, za 59 zł wino nabyć można w warszawskim sklepie firmowym oraz w sklepach współpracujących.

Źródło wina: udostępnione do degustacji przez importera.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • Marcin Czerwiński

    Bodegas Concavins robią rewelacyjne cavy, szczególnie różowe ze szczepu trepat.