Mąka + Woda + Wino
Nie wiesz gdzie, ale wiesz co i z kim! Kolacja do osób, które lubią dreszczyk emocji. Mąka, woda i wino to podstawa kuchni włoskiej. Jeśli szukasz nieznanych smaków i chcesz odkrywać nowe autochtoniczne szczepy zapraszamy do wspólnej zabawy podczas której odkrywamy historyczne miejsca Krakowa i ludzi o niezwykłych pasjach. Tym razem odkrywamy tajemnicę Gutenberga.
Krakowski Makaroniarz czyli Bartek Kieżun i Monika Bielka-Vescovi ze Szkoła Sommelierów zapraszają na
wieczór podczas którego najprostsze smaki będą układać się w najwspanialsze doznania kulinarne. Bartek nauczy Was jak ugotować najlepszy na świecie makaron a Monika jak dobrać do niego wina oraz pomoże Wam łamać reguły – łączenia wina z potrawami – oczywiście. Do tego podane zostaną wina z autochtonicznych włoskich szczepów oraz lokalna woda Kinga Pienińska
Tartare mediterranea di spada (tatar z miecznika)
Bombino
Focaccia Genovese al Pesto e Stracchino
Cococciola
Pici al aglione (toskanski makaron z semoliny z sosem pomidorowym)
Sangiovese Rose
Baccalà con uvetta e pinoli (dorsz z rodzynkami i orzeszkami piniowymi na sosie z pomidorów)
Sangiovese
Tagliatelle mare e monti ( jajeczne tagliatelle z krewetkami i grzybami)
Montepulciano d’Abruzzo
Sorbeto di basilico
Moscato d’Asti
Zapisy – kobietyiwino@gmail.com
Lokalizacja – 0,5 km od Rynku Głównego (dokładne miejsce degustacji podajemy smsem na 3 godziny przed rozpoczęciem degustacji.)
Miejsc jest tylko 12!!!
Rozumiem, nie wiedziałem. W takim razie proszę usuną…