Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Zmiany w Fermencie

Komentarze

Drodzy Czytelnicy,

Panta rhei. Kończy się pewna era – i w świecie, i dla mnie. Dwunasty numer „Fermentu” poświęcony winiarskim migracjom (o ironio losu w tym czasie zamknięcia!), który za chwilę trafi do Waszych rąk, jest ostatnim prowadzonym przeze mnie. Od kolejnego numeru funkcję redaktora naczelnego przejmuje Tomasz Prange-Barczyński, jeden z najlepszych i najbardziej doświadczonych dziennikarzy winiarskich, czego Wam – winomanom – tłumaczyć nie trzeba. Jego zastępczynią zostanie Inka Wrońska, wieloletnia redaktor naczelna „Kuchni”.

Ewa Wieleżyńska. © Rafał Masłow.

Jestem szczęśliwa, że mogłam uczestniczyć w tworzeniu kwartalnika, który – jak mi się wydaje – wniósł nową jakość do polskiego winopisania.

Dziękuję w tym miejscu moim kolegom – dziennikarzom, redaktorom, grafikom, którzy wspólnie pracowali na to, by „Ferment” był takim pismem, jakie znamy dziś.

Życzę Wam, drodzy Czytelnicy, w tym czasie przymusowej izolacji i powolnego tempa wielu wspaniałych win, inspirujących lektur, serdecznych rozmów i dużo bliskości. A przede wszystkim dziękuję Wam, że jesteście z nami.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.