Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Dzień Tokaju w Warszawie – uroczysta kolacja tokajska

Zwieńczeniem Dnia Tokaju w Warszawie będzie uroczysta kolacja. Specjalne menu tokajskie stworzone przez szefa kuchni Winosfery – Bartosza Brzózkę będzie można skosztować w towarzystwie najlepszych wytrawnych Furmintów i słodkich Aszú, a przy stole zasiądziemy wraz z winiarzami.

Menu:

Kozi ser Rocamadour, purée migdałowe, bonbon orzechowy, pesto z kalafiora i złotych rodzynek, sponge ziołowy

Smażony filet z żabnicy, czarne garganelli, emulsja z muli, pomidory concassé, romanesco

Sernik z miodem i limonką, kawior z tokaju, lody z krwistej pomarańczy

Do tego szeroki wachlarz win tokajskich

Cena od osoby – 260 zł – rezerwuj klikając „kup bilet” poniżej

 

Największa w Polsce degustacja win z Tokaju!

Udział weźmie 29 producentów najlepszego słodkiego wina na świecie.

Program:

godz. 14–16:30 degustacja dla przedstawicieli branży winiarskiej (importerzy, sklepy, restauracje, media) – obowiązuje rejestracja

godz. 16:30–19:00 degustacja dla publiczności – kup bilet

godz. 14–15:30 Terroir w Tokaju – 14 Furmintów z pojedynczych winnic – seminarium prowadzi Wojciech Bońkowski – kup bilet

godz. 15:30–17:00 Roczniki win tokajskich – wina wytrawne i słodkie 2016–2008 – seminarium prowadzi Maciej Nowicki – kup bilet

godz. 17–18:00 István Szepsy – prezentacja win najsłynniejszego producenta tokaju – seminarium prowadzi István Szepsy Jr. – kup bilet

godz. 18–19:00 Wielka Aukcja Tokajska 2018 – pierwsza na świecie przedpremierowa prezentacja win aukcyjnych – prowadzi Wojciech Bońkowski – zapisy wkrótce

godz. 20:00 kolacja ze specjalnym menu tokajskim – kup bilet

 

Producenci uczestniczący w imprezie:
Alana
Barta
Bodrog Borműhely
Bodvin
Brüll
Budaházy-Fekete Kúria
Carpinus
Demetervin
Dereszla
Disznókő
Füleky
Grand Tokaj
Gróf Degenfeld
Hangavári
Harsányi
Hétszőlő
Kardos
Kincsem Kastély
Kvaszinger
Patricius
Pendits
Préselő
Samuel Tinon
Sanzon
Szedmák
Szt. Tamás
TR Művek
Tokaj Nobilis
Zsirai

Wszystkie bilety wyprzedane – brak wolnych miejsc