Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).
Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.
w panelu: Ferment nr 1
Miałem w ostatnim czasie szczęście do wspaniałych porto, selekcję „siódemek” (2007, 1997, 1987, 1977)… prezentowałem w maju na Zlocie Blogosfery. Show całkowicie skradła jednak Colheita 1967 od Kopkego, która dosłownie dzień później wybrana została najlepszym winem Portugalii na mocno obsadzonym konkursie w Alentejo. Wcale się nie dziwię!! Jak u Hitchcocka, najpierw eksplozja orzechów laskowych, migdałów, karmelu, suszonych owoców, a potem napięcie rośnie, bo wino jest fenomenalnie żywe, świeże i pikantne. Ostre jak fotograficzne arcydzieło, majestatyczne, niemal bez końca. Do tego podpis domu Kopke, czyli ziołowa goryczka. Minimalne utlenienie, ale wszak wino leżakowało w beczce 59 lat! Wino niedostępne w Polsce, ale łatwe do kupienia w Portugalii i do tego nie takie drogie.