Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Konto użytkownika Piotr Dybowski

Zdjęcie profilowe Piotr Dybowski

Winoman

Piotr Dybowski

O mnie

Chemik organik, chemik analityk, zwolennik poglądu o wyższości chromatografu ze spektrometrem mas i spektrometru NMR nad sommelierem przy rozpoznawaniu wina. Miłośnik dawnej polskiej kuchni regionalnej oraz kuchni tajskiej i nowoorleańskiej, malwasia di Sicilia, mozelskiego i dziczyzny w towarzystwie ciężkich win czerwonych, foie gras w towarzystwie loupiaca, jurancon, soternów i muszkateli…Uwielbiciel miodów pitnych, litewskiej starki, rumu i burbona w niedużych ilościach, kultury okcytańskiej i katalońskiej w każdych ilościach – kuchni tychże nie wyłączając. Wierny czytelnik Winicjatywy.