Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Krewetka z kiszoną cytryną i pampuchami

Komentarze
Andrea Camastra i Przemysław Morawski. Kulinarny prestidigitator i twardo stąpający po ziemi miłośnik nowoświatowych smaków. Wspólnie w restauracji Senses odpowiadają za pełnię gastronomicznego doświadczenia.
Krewetka, kiszona cytryna i pampuch. © Krzysztof Wasilijew

Andrea o sycylijskiej krewetce:

Punktem wyjścia potrawy jest najwyższej jakości czerwona krewetka z Sycylii. Kontrastuje z nią emulsja i piana z kiszonych cytryn. Dodatkiem do dania jest robiony na parze pampuch lekko przyprawiony curry i podany z pastą z owoców morza.
Dalsza część tekstu dostępna tylko dla prenumeratorów Fermentu

Zaprenumeruj już teraz!
i zyskaj dostęp do treści online, zniżki na imprezy oraz szkolenia winiarskie!

Zaprenumeruj!