Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Forum

Merry Christmas and a Happy Whisk(e)y

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.. Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

  • Marcin Frankowski

    Bardzo dobrze, że Autor w swoim tekście nie ograniczył się do marketowych standardów, ale czemu znów powielany jest mit, jakby Tennessee whiskey była czymś innym, niż zwykły bourbon? Prawo krajowe USA nie wyróżnia kategorii Tennessee whiskey (chyba że zaszły jakieś zmiany, o których nie wiem?), kategoria ta jest wspomniana tylko w prawie stanowym. Co oznacza, że JD to w zasadzie zwykły bourbon. A żeby zbić argument o filtracji przez węgiel drzewny jako cesze odróżniającej go od bourbonów – istnieje choćby Jim Beam green label, również poddawany takiej filtracji, a pozostający wciąż „zwyczajnym” bourbonem.
    p.s. a czemu nie wspomniano o Four Roses? Rozumiem, że subiektywnie, ale…