Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Chilean Wine Tour

W pierwszy dzień wiosny, 21ego marca 2013, w warszawskim hotelu Hyatt wina z Chile zaprezentuje niemal 30 wystawców. Będzie to wyjątkowa możliwość przybliżenia bogatego wyboru win z Chile, polskim importerom, restauratorom, dziennikarzom i miłośnikom win. W tym roku szczególne zainteresowanie wzbudzą zapewne wina z najchłodniejszych terenów winiarskich Chile.

Temu zagadnieniu poświęcone będzie także seminarium prowadzone przez cenionego winiarza i enologa Pana Adolfo Hurtado. Adolfo Hurtado jest Dyrektorem Generalnym i Głównym Winemakerem cenionej winnicy Cono Sur, jednego z największych producentów pinot noir na świecie.
Uczestnicy degustacji przemierzą trzy strefy sensoryczne Chile: Wybrzeże, Entre Cordilleras oraz Andy. Goście będą mieli okazję doświadczyć smaków i aromatów poszczególnych stref, które tworzą nową klasyfikację pochodzenia chilijskich win.

Program dnia:
11:00 a 12:30 Seminarium „Podróż po najchłodniejszych terenach winiarskich Chile” prowadzenie Adolfo Hurtado, Viña Cono Sur, przeznaczone dla sommelierów i mediów.
12:30 a 13:30 – Lunch dla uczestników seminarium i wystawców.
13:00 a 16:00 – Degustacja branżowa
16:00 a 18:00 Showroom – Degustacja dla miłośników win. Koktajl

Obowiązują zaproszenia.

Więcej informacji:
Agnieszka Wojtowicz-Jach
22/ 845 69 87
509 538 450
tratoria@tratoria.pl