Chilean Wine Tour
W pierwszy dzień wiosny, 21ego marca 2013, w warszawskim hotelu Hyatt wina z Chile zaprezentuje niemal 30 wystawców. Będzie to wyjątkowa możliwość przybliżenia bogatego wyboru win z Chile, polskim importerom, restauratorom, dziennikarzom i miłośnikom win. W tym roku szczególne zainteresowanie wzbudzą zapewne wina z najchłodniejszych terenów winiarskich Chile.
Temu zagadnieniu poświęcone będzie także seminarium prowadzone przez cenionego winiarza i enologa Pana Adolfo Hurtado. Adolfo Hurtado jest Dyrektorem Generalnym i Głównym Winemakerem cenionej winnicy Cono Sur, jednego z największych producentów pinot noir na świecie.
Uczestnicy degustacji przemierzą trzy strefy sensoryczne Chile: Wybrzeże, Entre Cordilleras oraz Andy. Goście będą mieli okazję doświadczyć smaków i aromatów poszczególnych stref, które tworzą nową klasyfikację pochodzenia chilijskich win.
Program dnia:
11:00 a 12:30 Seminarium „Podróż po najchłodniejszych terenach winiarskich Chile” prowadzenie Adolfo Hurtado, Viña Cono Sur, przeznaczone dla sommelierów i mediów.
12:30 a 13:30 – Lunch dla uczestników seminarium i wystawców.
13:00 a 16:00 – Degustacja branżowa
16:00 a 18:00 Showroom – Degustacja dla miłośników win. Koktajl
Obowiązują zaproszenia.
Więcej informacji:
Agnieszka Wojtowicz-Jach
22/ 845 69 87
509 538 450
tratoria@tratoria.pl
Rozumiem, nie wiedziałem. W takim razie proszę usuną…