Unikalna kolacja z winami z Piemontu
Odkryj nieznane wina Piemontu w połączeniu z wyszukaną kuchnią.
Już 21 maja zapraszamy do restauracji La Rotisserie na 5-daniową kolację podczas której sześć win, w tym nieodkryte szczepy z Piemontu pelaverga, nascetta a także langhe bianco i piemoncki król Barolo zostanie podanych do menu ułożonego przez jednego z najlepszych szefów w Polsce, Pawła Oszczyka. O winach i ich połączeniach z daniami opowie Wojciech Bońkowski.
Lista win:
Abrigo Orlando Treiso Tres Plus Langhe Bianco 2012
Diego Morra Verduno Pelaverga 2014
Rivetto dal 1902 Sinio Langhe Nascetta 2013
Abrigo Orlando Treiso Dell’Erto Dolcetto d’Alba 2014
Diego Morra Dolcetto d’Alba 2013
Rivetto dal 1902 Barolo del Comune di Serralunga 2011
Szczegóły 5-daniowego menu wkrótce.
Wszystkie bilety wyprzedane – brak wolnych miejsc
Rozumiem, nie wiedziałem. W takim razie proszę usuną…