Szkoła Wina Winicjatywy: wino i jedzenie
Do sardynek tradycyjne vinho verde czy rosé? Do kaczki podręcznikowe Pinot Noir a może… coś białego? Do deseru tylko wina słodkie czy też… Amarone?
Tajniki zaawansowanego doboru win do menu przygotowane przez szefa kuchni Kafe Zielony Niedźwiedź zaprezentuje Wojciech Bońkowski:
Przystawka:
Marynowana sardynka portugalska z wiosenną sałatką
Przystawka:
Pielmieni jagnięce na maśle z pietruszką
Danie główne:
Kaczka z Ostrzeszowa z soczewicą, gruszką, jabłkiem i śliwką
Deser:
Sernik kremowy z sosem śliwkowym
Degustowanych będzie łącznie 8 win.
Daty spotkań: 7 maja i 27 maja 2015, godz. 19.00 – 22.00
Cena: 199 zł/os
Kontakt: aj@winicjatywa.pl
Rozumiem, nie wiedziałem. W takim razie proszę usuną…